ΑΜΚΑ και ΑΦΜ βγάζουν …απίστευτα αποτελέσματα!!

ΑΜΚΑ ΑΦΜ
0

ΑΜΚΑ και ΑΦΜ βγάζουν …απίστευτα αποτελέσματα!!

Οι διασταυρώσεις σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ βγάζουν …απίστευτα αποτελέσματα

Οι διασταυρώσεις σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ βγάζουν ...απίστευτα αποτελέσματα

ΑΜΚΑ και ΑΦΜ βγάζουν …απίστευτα αποτελέσματα!!

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακού Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ), προχωρά στον εντοπισμό των περιπτώσεων πολιτών με πολλαπλό ΑΦΜ,

ΑΜΚΑ και Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (ΆΜΑ) μέσω διαδικασίας ταυτοποίησης και επικαιροποίησης των στοιχείων τους.

Έπειτα, θα λειτουργήσει ένα πρόγραμμα όπου όλα τα παιδιά που θα γεννιούνται θα αποκτούν έναν μοναδικό Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ)

που θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή για συναλλαγές με την εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΉΜΑ», «στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα κάθε πολίτης να διαθέτει τα ίδια στοιχεία σε όλα τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου.

Αυτό θα έχει σημαντικό όφελος για τον πολίτη καθώς θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του σε όλες τις συναλλαγές του πιο ενιαία και πιο γρήγορα αφού θα μπορεί να εντοπιστεί σε καθένα σύστημα.

Στόχος είναι να εξυπηρετείται ο πολίτης από τις υπηρεσίες του Δημοσίου που θα είναι εκείνες που θα αναζητούν και θα βρίσκουν ψηφιακά μέσω της

δια λειτουργικότητας οτιδήποτε χρειάζεται χωρίς ο πολίτης να προσκομίζει έγγραφα και στοιχεία που διαθέτουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες».

Παράλληλα, πραγματοποιείται για πρώτη φορά η ενιαία ταυτοποίηση των πολιτών αλλά και η διασταύρωση στοιχείων βάσει ονοματεπωνύμου ,

ημερομηνίας γέννησης, πατρώνυμου, μητρωνύμου κ.α.

Επιπλέον, θα υπάρχει συνεχής επικαιροποίηση των στοιχείων ταυτοποίησης μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας από το υπουργείο Εσωτερικών προς το Κέντρο Δια λειτουργικότητας της Γραμματέας προκειμένου να αποφεύγονται λάθη και να εμφανίζονται οι πολίτες στα μητρώα με τα πρόσφατα στοιχεία τους, ενώ ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση μεταξύ των 4 βασικών μητρώων –Ασφαλιστικού, Φορολογικού, Δημόσιας Τάξης, υπουργείου Εσωτερικών.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες διπλούς ΑΦΜ που κρύβουν φοροδιαφυγή και «κομπίνες» είναι αποκαλυπτικά.

Συγκεκριμένα:

Φορολογούμενος εμφανίζεται με άλλον ΑΦΜ έως 8 φορές καταχωρημένος σε μητρώα.
– Άνθρωποι εμφανίζονται ως ζωντανοί σε έναν δημόσιο φορέα και ως θανόντες σε άλλους.
– Διαζευγμένη γυναίκα πηγαίνει να ψηφίσει στον τόπο καταγωγής της και διαπιστώνει ότι στους εκλογικούς καταλόγους φαίνεται ακόμη παντρεμένη με τον πρώην σύζυγο της ο οποίος είχε ξαναπαντρευτεί και αποκτήσει παιδί.
– Πολίτες βαπτισμένοι με δύο ονόματα αποκτούν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στο οποίο αναγράφεται από λάθος μόνο το ένα όνομα.

Τα προβλήματα

-Πολίτες χωρίς ημερομηνία γέννησης.
-Άτομα άνω των 90 ετών με ελλιπή στοιχεία.
-Γυναίκες καταχωρημένες και με το επώνυμο συζύγου και με το πατρικό τους.
-Επώνυμα με διαφορετική ορθογραφία.
-Εγγραφή με πλήρη ημερομηνία γέννησης και άλλη με μόνο έγκυρο έτος.
-Καταχώρηση με τη λατινική μορφή στο ένα μητρώο και στην ελληνική σε άλλο.

ergasia.gr

Πηγη : Dikaiologitika News