ΕΕ: Οι αεροπορικές δεν θα χρειάζεται να αφήνουν άδειες τις μεσαίες θέσεις

Tui1_5
0

ΕΕ: Οι αεροπορικές δεν θα χρειάζεται να αφήνουν άδειες τις μεσαίες θέσεις

Τι αναφέρει το προσχέδιο των οδηγιών που παρουσιάζει σήμερα η κομισιόν για τη χρήση των εφαρμογών εντοπισμού των επαφών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που σήμερα παρουσιάζει τις προτάσεις της για τη διάσωση της φετινής τουριστικής περιόδου που πλήττεται σοβαρά από την πανδημία αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές δεν θα χρειάζεται να αφήνουν άδεια τα μεσαία καθίσματα, αλλά θα πρέπει να απαιτείται η χρήση μάσκας μέσα στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια, καθώς ξεκινούν σταδιακά τα ταξίδια στην ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι οδηγίες για τα αεροπορικά ταξίδια αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πακέτου συστάσεων από την πλευρά της Κομισιόν, προκειμένου να ανοίξουν τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξει επανεκκίνηση των ταξιδίων, προκειμένου να αναζωογονηθεί ο κλάδος του τουρισμού που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία..

Παράλληλα, η χρήση εφαρμογών εντοπισμού επαφών θα πρέπει να είναι εθελοντική, θα πει η Κομισιόν. Όπως αναφέρει το προσχέδιο οδηγιών της Κομισιόν που έχει στην κατοχή του το Reuters, οι εφαρμογές θα πρέπει επίσης να μπορούν να λειτουργούν και πέρα από τα σύνορα της ΕΕ.

ergasia.gr 

Σχετικά Άρθρα