Επίδομα 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες: 550.000 κλείδωσαν την πληρωμή, παράταση εως 28/4

staikoyrawwww999
0

Επίδομα 800 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες: 550.000 κλείδωσαν την πληρωμή, παράταση εως 28/4

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν σταδιακά 550.000 ελεύθερου επαγγελματίες τα 800 ευρώ από το έκτακτο επίδομα της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που χορηγείται

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκουρας ήδη έχουν κάνει αίτηση και δικαιούνται τη αποζημίωση ειδικού σκοπού και το επίδομα των 800 ευρώ περίπου 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, μέτοχοι εταιρειών Ο.Ε, ΙΚΕ και ΕΠΕ

Η πληρωμή τους θα γίνει σταδιακά εντός της ερχόμενης εβδομάδας όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκουρας χθες αργά το βράδυ εκδόθηκε απόφαση που δίνει παράταση στην υποβολή αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες έως 28/4/2020. Παράλληλα με τον νόμο κύρωσης της ΠΝΟ με τα έκτακτα μέτρα νομοθετήθηκε η επέκταση των δικαιούχων επιχειρηματιών και πλέον δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν έως 20 άτομα προσωπικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ο αριθμός των νέων δικαιούχων υπολογίζεται σε 45.000. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών σήμερα θα εκδοθεί το ΦΕΚ του νόμου και θα ακολουθήσει η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) ώστε στο ίδιο σύστημα της ΑΑΔΕ που γίνονται οι αιτήσεις από τους επιχειρηματίες με προσωπικό έως 5 άτομα να γίνουν και οι αιτήσεις των νέων αυτών δικαιούχων.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Σταικούρας για την ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής 138.000 επιχειρήσεις υπέβαλλαν αιτήσεις. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα μετά την έκγριση της ευρρωπαικής επιτροπής ανταγωνισμού που θα ελέγξει αν οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν όντως μείωση τζίρου θα εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ που θα προβλέπει τον μαθηματικό τύπο της ενίσχυσης. Τέλος έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιστρεπτέας προκαταβολής θα επαναληφθεί και για τα στοιχεία του Απριλίου.