Επανέναρξη λειτουργίας των σχολών του ΟΑΕΔ

oaed-programmata
0

Επανέναρξη λειτουργίας των σχολών του ΟΑΕΔ (ΦΕΚ)

Επανέναρξη λειτουργίας των σχολών του ΟΑΕΔ

Επανέναρξη λειτουργίας των σχολών του ΟΑΕΔ

Την επανέναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ από τη Δευτέρα 18 Μάη 2020 και την εφαρμογή μέτρων αποστασιοποίησης μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα στην απόφαση σημειώνεται:

1. Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου πρώτου της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.28237/5-5-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών (Β΄1699) εξαιρούνται οι  Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ), τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, των οποίων η λειτουργία  είχε απαγορευθεί λόγω έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς και της διάδοσης κορωνοϊού COVID-19, τα οποία επαναλειτουργούν από 18.05.2020 και εφεξής,  σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

2. Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω Σχολών να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 (αποστάσεις μεταξύ εκπαιδευόμενων, χρήση αντισηπτικού υγρού, φυσικός εξαερισμός αιθουσών κ.λπ.) με βάση πάντοτε τα οριζόμενα στις αποφάσεις του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

ΦΕΚ-ΟΑ

ergasia.gr

 

Σχετικά Άρθρα