Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

204465eff0e9a7f9386258ba4276af96_XL
0

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

Κορονοϊός: Για τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας μίλησε σήμερα (24/04), ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είπε ότι τα θετικά αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιτρέπει τη συζήτηση για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού.

Τόνισε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2020.

Είπε ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι 4 Μάιου και ζήτησε από τους πολίτες να τα τηρήσουν το τριήμερο της Πρωτομαγίας. «Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την κλινική Ταξιάρχαι είπε ότι από την διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 124 επαφής έχουν τεθεί σε καραντίνα από τα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Σε κατ’ οίκον περιορισμό 39 γιατροί της κλινικής. Όλα τα τεστ αρνητικά από την κλινική Κασταλία.

Συνεχίζοντας για το περιστατικό στο Περιστέρι ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι είναι σημαντικό σε τέτοιους χώρους να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης. Με την οποιαδήποτε υποψία πρέπει να απομονώνονται.

Σε άλλη παρόμοια περίπτωση ήταν νοσηλευτικό προσωπικό που είχε συμπτώματα. Υπάρχουν παραδείγματα που δεν τηρείται το πρωτόκολλο. Οι υγειονομικοί χώροι είναι σημαντικοί.

Συμβαίνει όταν έχει αμελήσει κάποιος να έχουμε διασπορά. Θέλει προσοχή, εκπαίδευση, επαγρύπνηση και όλοι να συμμετέχουμε. Γι αυτό καταργήθηκαν τα επισκεπτήρια.

Βλέπουμε παραβιάσεις πρωτοκόλλου – αλλάζουν οι κανόνες, δεν έχει τελειώσει ο κίνδυνος.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι κάθε φορά που υπάρχει ένδειξη αμέλειας είναι να δημιουργούμε τα δεδομένα για να αποφύγουμε τη διασπορά. Από χθες έγινε μια γιγάντια προσπάθεια για να στεγανοποιήσουμε τον κύκλο των επαφών. Σε κάθε περίπτωση εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα.

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι 4 Μαΐου, δεν υπάρχει χώρος για χαλάρωση. Η χρήση άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι 10 Μαΐου. Η απόφαση περιοριστικών μέτρων ισχύει και για τους μουσουλμάνους τη περίοδο για το ραμαζάνι, υπενθύμισε. Τα μέτρα θα τηρούνται και θα ελέγχονται.

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια με πρωταγωνιστές όλους εμάς. Έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε όσα με κόπο έχουμε πετύχει. Να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις».