Παράταση στην υποβολή ΑΠΔ Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαΐου

efka
0

Παράταση στην υποβολή ΑΠΔ Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαΐου

Παράταση στην υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) για μισθοδοσία και ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων Μαρτίου μέχρι τις 15 Μαΐου δίνει απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, παρατείνει έως τις 15.05.2020 την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης μισθολογικής περιόδου απασχόλησης Μαρτίου 2020.

Η παράταση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων είτε είχε ανασταλεί η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας όπως ορίζονται από τον Υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι οι λογιστές είχαν ζητήσει με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, την παράτασης υποβολής ΑΠΔ μηνός Μαρτίου 2020 μέχρι τέλος Μαΐου.

Ειδικότερα ανέφεραν ότι «επειδή δεν προλαβαίνουμε, όσο καλή θέληση και να έχουμε, για άλλη μια φορά να υποβάλουμε πολλαπλές δηλώσεις για το ίδιο αντικείμενο και επειδή δεν έχουν εκδοθεί αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση της ΑΠΔ μηνός Μαρτίου, ζητούμε την παράταση υποβολής της ΑΠΔ μηνός Μαρτίου έως τέλος Μαΐου».

dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα