Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων: Όσο τα ιδιωτικά σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα

c224d912263653e440c92da55e166b0b_XL
0

Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων: Όσο τα ιδιωτικά σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα

«Για όσο διάστημα τα ιδιωτικά σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεώσουν τίποτα», ξεκαθάρισε με τηλεοπτική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης. Παράλληλα, τόνισε πως εφόσον το σχολεία ξανανοίξουν φυσικά και οι γονείς θα ξαναχρεωθούν για υπηρεσίες που παρέχει το σχολείο όπως το σχολικό, η σίτιση, η φύλαξη.

Για τα ποσά που έχουν ήδη προπληρωθεί και εάν υπάρχει περίπτωση για επιστροφή χρημάτων σε γονείς, ανέφερε πως από τις 23 Μαρτίου ο σύλλογος απεύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς και «τους δηλώναμε ξεκάθαρα ότι για όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία δεν θα χρεωθείτε όποια υπηρεσία δεν σας παρέχετε».

Επίσης, ξεκαθάρισε: «Για όσο διάστημα τα σχολεία είναι κλειστά, δεν θα χρεωθεί τίποτα. Εάν κάποιος έχει προπληρώσει, είτε θα του πιστωθεί για την επόμενη χρονιά, είτε θα του επιστραφεί, εάν πρόκειται για μαθητή της Γ’ Λυκείου. Σε περίπτωση που δοθεί παράταση του σχολικού έτους και μπούμε σε διαδικασία αναπλήρωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προφανώς και θα ξαναχρεωθούν. Γιατί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η κυβέρνηση δεν τους ενέταξε στο πρόγραμμα των 800 ευρώ. Τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να έχουν τα δίδακτρα ως είσπραξη, για να πληρώσουν τους ανθρώπους που απασχολούν τους μαθητές στο πρωινό τους πρόγραμμα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ιδιωτικά σχολεία έδειξαν ετοιμότητα για τις συνέπειες που θα προκαλούσε ο κορονοϊός και «δεν έψαχναν πλατφόρμες τελευταία στιγμή. Ήταν έτοιμα και ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας μέρας τα τηλε-μαθήματα. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήσαμε και γεμίσαμε την καθημερινότητα των παιδιών».

Ο κ. Κυραϊλίδης περιέγραψε μέσω πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Mega και την καθημερινότητα των σχολείων, όπου το πρωί χτυπά κανονικά το ηλεκτρονικό κουδούνι, ενώ επανέλαβε πως μετά την πρώτη εβδομάδα η διαδικασία της μάθησης γίνεται κανονικά. Επιπλέον, σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή μπήκαν και οι ψυχολόγοι των σχολείων στη διαδικασία για να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά.