Ε-recruiting, η εξέλιξη για τις εταιρείες

1.etairerecruiting
0

Η πλειοψηφία των μεγάλων (και όχι μόνο) επιχειρήσεων έχουν ενσωματώσει στις στρατηγικές διαχείρισης ταλέντων που υιοθετούν, τις μεθόδους του e-recruitment. Παράλληλα, όλο και περισσότερες εταιρείες, συνειδητοποιώντας τη δύναμή του, επιλέγουν να το υιοθετήσουν όχι μόνο ως πρωταρχικό μέσο πρόσληψης αλλά και για την προσέλκυση υποψηφίων με κορυφαίες επιδόσεις που απασχολούνται σε άλλους οργανισμούς.

Ένας από τους πλέον νευραλγικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία κάθε οργανισμού είναι οι άνθρωποί του. Οι εργαζόμενοι αποτελούν το κλειδί για την επιχειρηματική αριστεία και για την επιβίωση της εταιρείας. Για αυτό και κάθε εταιρεία θέλει να διαθέτει τους καλύτερους. Και κάνει ότι μπορεί για να τους αποκτήσει. Καθώς το recruitment αποτελεί στρατηγικής σημασίας παράγοντα επιτυχίας για κάθε οργανισμό, είναι δικαιολογημένη η έμφαση που δίνεται σ’ αυτή τη διαδικασία. Έτσι, οι οργανισμοί καταφεύγουν σε κάθε μέσο που μπορεί να προσφέρει λύσεις για ποιοτικές προσλήψεις σε ανταγωνιστικό κόστος. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινά το «βασίλειο» του e-recruitment.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού έχει καταγράψει θεαματική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Ειδικά για τους επαγγελματίες του HR, η εύρεση και διατήρηση ταλέντων αποτελεί μία σημαντική πρόκληση. Από τις πλέον επιτυχημένες και αποτελεσματικές πρακτικές πρόσληψης που έχουν στη διάθεσή τους σήμερα οι HR Managers είναι το διαδίκτυο και ένα μέρος της επιτυχίας του μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι προσφέρει έναν μεγάλο όγκο εν δυνάμει εργαζομένων. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου διαθέτει σύνδεση και πρόσβαση στο internet και κυρίως οι «generation X και Y» των εργαζομένων (μεταξύ 21 και 41 ετών) στους οποίους απευθύνονται κυρίως οι εταιρείες.

e-recruitment: ένα πανίσχυρο εργαλείο

Το διαδίκτυο έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας, επηρεάζοντας σχεδόν κάθε τομέα δράσης. Ο διαδραστικός του χαρακτήρας έχει μεταμορφώσει ολοκληρωτικά και τον τομέα των προσλήψεων.

Το e-recruitment, γνωστό και ως online recruitment αναφέρεται στη χρήση της τεχνολογίας που βοηθά την προσέλκυση υποψηφίων και κάνει τη διαδικασία του recruitment πιο εύκολη. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημοσιοποίηση των κενών θέσεων εργασίας στο εταιρικό site, στα job sites και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για την αποστολή emails, αιτήσεων, βιογραφικών κτλ, για τη διευκόλυνση της επιλογής υποψηφίων μέσω εργαλείων όπως τα online test, την ενίσχυση του εμπορικού σήματος, την ανάπτυξη μίας προσωπικής σχέσης με τους υποψήφιους εργαζόμενους κτλ.

Το e-recruitment σήμερα αποτελεί μέρος της εταιρικής στρατηγικής με όλο και περισσότερες εταιρείες να προσλαμβάνουν online. Τα οφέλη από τις πρακτικές του e-recruitment είναι σαφή και ξεκάθαρα: οι εταιρείες μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους σε περισσότερους υποψήφιους πιο γρήγορα.

Βελτιώστε την εταιρική σας ιστοσελίδα

Το εταιρικό site είναι το πρώτο μέσο με το οποίο μπορεί να ξεκινήσει μία επιχείρηση τη βελτίωση των προσπαθειών της για online recruiting.

Όπως προκύπτει από έρευνες, η πλειοψηφία όσων επισκέπτονται ένα εταιρικό site για λόγους άσχετους από την αναζήτηση εργασίας, δεν παραλείπουν να ρίξουν και μία ματιά στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αυτή η συμπεριφορά είναι πιο πιθανό να συνδέεται με τα άτομα που παθητικά αναζητούν εργασία και τους περιζήτητους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται σε άλλη εταιρεία. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων υποβάλει αίτηση για μία θέση εργασίας που ανακάλυψε με αυτό τον τρόπο. Για τους λόγους αυτούς, οι εταιρείες είναι καλό να έχουν σε κάθε σελίδα του site τους, ένα link που οδηγεί απευθείας στις θέσεις εργασίας.

Επίσης, είναι σημαντικό να ελαχιστοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο ο αριθμός των κλικ που απαιτούνται για να φτάσει ο ενδιαφερόμενος στην περιγραφή των θέσεων εργασίας από την αρχική σελίδα της εταιρείας.

Κατά το σχεδιασμό της εταιρικής ιστοσελίδας, πρέπει επίσης να δίνεται έμφαση και στον τρόπο με τον οποίο θα δημοσιευθούν οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας αλλά και στο πώς θα ανταποκρίνεται η εταιρεία σε κάθε αίτηση που δέχεται. Για να επιδεικνύεται ο απαραίτητος σεβασμός, πρέπει η εταιρεία να επιβεβαιώνει με κάποιον τρόπο ότι παρέλαβε το βιογραφικό σημείωμα ή την αίτηση, να ευχαριστεί τους υποψήφιους για το ενδιαφέρον και να τους ενημερώνει για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα