Συνέδριο για το Εργασιακό Περιβάλλον

2.eimadEKD
0

Οι επιτυχημένες πρακτικές και τα χρήσιμα νομικά εργαλεία βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου με τίτλο «Σύγχρονο Εργασιακό Περιβάλλον και Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή επιφανών νομικών, θεσμικών εκπροσώπων αλλά και στελεχών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κωνσταντίνος Κρεμαλής, Δικηγόρος ΑΠ, έλληνας εκπρόσωπος του IUS LABORIS και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε το στίγμα του συνεδρίου, το οποίο ήταν η πρόθεση να προλάβει εξελίξεις και τυχόν προβλήματα, με δεδομένο ότι το εργασιακό περιβάλλον διανύει μια περίοδο ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού, η Πρόεδρός του, Μαίρη Γεωργιάδου, τόνισε την ευκαιρία που προσφέρει το συνέδριο να ακουστούν περαιτέρω απόψεις, ιδέες και προτάσεις αλλά και να σταλούν μηνύματα σε αυτούς που νομοθετούν για ένα εργασιακό περιβάλλον ανάπτυξης. Η Μ. Γεωργιάδου επισήμανε ότι το Ε.Ι.Μ.Α.Δ «δηλώνει παρόν» στις εξελίξεις.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, επισήμανε ότι οι συζητήσεις για τις ασφαλιστικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να έχουν γίνει αρκετά χρόνια πριν αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο στη χώρα μας καθώς αυτοί που μπορούν να κάνουν τη διαφορά συνήθως δεν ακούν τις απόψεις των άλλων.

Εξήγησε ότι ζούμε σε μια κρίσιμη περίοδο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρωζώνη και την παγκόσμια οικονομία. «Η μείωση της ανεργίας κατά 8 μονάδες θα σήμαινε έσοδα πάνω από 5 δισ. ευρώ αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, των εργοδοτών και των εργαζομένων» εξήγησε ο Κ. Λαμπρινόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε μια χώρα όπου η κάθε πλευρά έχει τη δική της ατζέντα. «Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας» εξήγησε και κατέληξε ότι η πρωτοβουλία θα πρέπει να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα δηλαδή από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Σχετικά Άρθρα